zondag 21 januari 2018 ..:: Nieuws » Mei 2017 ::..   Inloggen
Nieuws 2017  

Nieuws 2016  

26-05-2017  

Afscheid van Gerard Lelieveld

Vandaag hadden we een speciaal optreden staan, dit keer niet op een feestje of partijtje maar op een afscheid. Wij hebben afscheid genomen van Gerard Lelieveld, vader en schoonvader van Wim (onze buschauffeur) en Lia (onze fotograaf). Gerard was een groot fan en droeg de club een warm hard toe. Grote wens van de familie was om nog een keer van onze muzikaliteit te mogen genieten in het bijzijn van Gerard. Dus daar hebben we gehoor aan gegeven.
We verzamelde bij de Vrolijke noot om met de bus naar de begraafplaats te gaan. Het was een prachtige dag en gelukkig had Bert voor voldoende water gezorgd. Na de dienst namen wij plaats op een mooie plek op de begraafplaats waar we een laatste ode ten gehore brachten terwijl Gerard met zijn gevolg naar zijn laatste rustplaats werd gedragen. We speelde Adios, Lieveling, Het dorp en You’ve got a friend als afsluiter. Hierna hebben wij als groep ook nog even afscheid genomen, Margareth had voor een prachtig bloemstukje gezorgd. Daarna was het condoleren en na een kopje koffie en een plakje cake vertrokken we weer met de bus.
Ik kan wel zeggen dat het heel bijzonder was, dat we op zo’n kort termijn iedereen bijeenkregen, bazen vrijaf gaven, terug gereden werd van vakantie, en mensen bereid waren om in te vallen. Wat een saamhorigheid toch en een hecht gevoel. En ook bijzonder dat je zo’n intiem moment mag bijwonen en daarin een betekenis kan hebben door muziek te maken.
Eenmaal terug op de Vrolijke noot is de magie weer weg en gaat iedereen weer verder wat hij en zij moet doen en dat is ook goed, Life goes on.


18-05-2017  

Blaasknarren bij de Rolstoel4daagse in Zoetermeer 18 mei ’17

Vandaag was het zover na driedagen wandelen door de bewoners van verzorgingstehuis WelThuis Buytehage in Zoetermeer was de laatste avond van de rolstoel4daagse aangebroken. Dit is natuurlijk een feestelijk gebeuren en verdiend een muzikaal onthaal, hiervoor waren wij Blaasknarren uitgenodigd, en wij houden wel van een feestje.

We verzamelde bij De Vrolijke Noot om vervolgens met de spelersbus, niet alleen voetballers hebben deze, gezamenlijk naar Zoetermeer af te reizen. De sfeer zit er dan alweer meteen in.
Aangekomen op de bestemming hebben we de instrumenten in elkaar gezet en al na een paar nummers buiten spelen kwamen de eerste wandelaars al binnenrollen. Toen de laatste ook gearriveerd was kon het feest binnen echt losbarsten. We speelde de eerste set ondertussen werden de medailles en oorkondes uitgereikt. De zaal ging los. Iedereen was wel even toe aan een drankje dus hielden we een korte break. Vervolgens zette we daarna nog een muzikale set neer met onze solo- baritonist Harmen, dit werd zeer gewaardeerd door het publiek en kreeg iedereen de smaak te pakken. Het werd doller en doller, er werd gezongen op Wie is Loesje, en zelfs na vier dagen wandelen werd de polonaise ingezet, het dak ging eraf. De Blaasknarren zouden De Blaasknarren niet zijn dat er na een laatste nummer, nog een laatste nummer om uiteindelijk een allerlaatste nummer in te zetten. Moe maar voldaan gingen de bewoners naar bed en De Blaasknarren gingen met de bus weer naar De Vrolijke Noot.

Ik mag wel zeggen dat we terug kunnen kijken op een leuk optreden met spontaan publiek.
Dank voor de fotograven Lia, Martin en Bert. En natuurlijk ook voor het multitasken van onze buschauffeur alias muzikaallei(ij)der en trombonist Hennie, die ons veilig vervoerd en begeleid heeft. Op naar 17 juni in Sassenheim wordt vast net zo gezellig.

Yvonne Schaareman

 

Klik hier voor de foto's


Copyright © 2016 Feestkapel De Blaasknarren