zondag 21 januari 2018 ..:: Nieuws » Januari 2016 ::..   Inloggen
Nieuws 2016  

Nieuws 2015  

30-01-2016  

Ouderen carnaval bij Carnavalsvereniging De Damzwabbers

Vandaag hebben De Blaasknarren het oudercarnaval muzikaal mogen opluisteren bij De Damzwabbers met Prins FoeFoe en zijn Page Sharon wat een feest! Met onze nieuwe mooie jassen, verzamelden we bij Pitch&Putt. na een heerlijk kop koffie, pakten we onze instrumenten uit en muziek nu op de goede volgorde, en alle aanwezigen werden versierd met een feesthoed en vlaggetje, kon het feest echt goed beginnen. De polonaise werd gestart uiteraard met op de dam daar zijn de zwabbers om de raad van elf en prins en page binnen halen. Daarna gingen we goed los, en bijna alle voetjes kwamen van de vloer. Alles verliep naar behoren, na onze eerste set was het weer tijd voor de Bingo! En ook de karaokemicrofoon kwam regelmatig langs de mensen en zongen uit volle borst mee. Na wat rust ging ons 2e setje van start, met hier en daar een hikje, (maar een kniesoor die daar op let), ging het weer zoals vanouds en de sfeer zat er prima in! Het publiek werd nogmaals vermaakt met karaoke en een dansje en zang van Prins Foefoe, met een aansluitende bingo. Onze laatste set werd ingezet, toch een beetje een treurige. Niet onze muziek hoor!! ...maar omdat het de laatste set was van Josette Rotteveel, die heeft besloten om De Blaasknarren te verlaten.....  heel erg jammer Josette we gaan je missen, Bedankt voor je inzet voor onze club, en mocht je ooit weer mee willen doen ben je van harte welkom! De Knarren hebben vanmiddag weer een goed stukkie muziek neergezet, tijdens het ouderencarnaval van De Damzwabbers.

Damzwabbers bedankt voor deze leuke middag en graag tot de volgende keer.

Wilfred Wassink

 

Klik hier voor de foto's


09-01-2016  

44 jarig jubileum Carnavalsvereniging De Damzwabbers

Op 9 januari was het eindelijk zover!! Het langverwachte optreden van ons cluppie. We hebben lang gerepeteerd, geschaafd, en de laatste puntjes op de i gezet, om een goed stukje muziek neer te zetten. Om acht uur verzamelen bij "De vrolijke noot" om met een aantal te lopen naar Pitch & Putt waar het allemaal moest gebeuren. Daar aangekomen was het al een gezellige drukke boel, op het overdekte golfterrein konden wij onze spullen kwijt, ff door de draaideur dat was nog wel ff een lastig iets, als je grote trom of sousafoon speelt dat past niet!! Maar goed alles op zijn plek en toen wachten tot we aan de beurt waren voor onze langverwachte eerste set.

Om 21.55 uur was het eindelijk zover! Hier en daar werd nog even de muziek gecheckt, en kielen rechtgetrokken en hier en daar nog een hart onder riem gestoken. Wat ging ons eerste setje goed zeg, publiek kregen we mee helemaal prima en fijn om weer eens met z'n alle voor publiek te spelen. Na een kwartier was het weer gedaan en mochten we na veel complimenten te hebben ontvangen aan ons wel verdiende drankje beginnen, ook hebben we nog kunnen genieten van meerdere kapellen zoals onze Blaasbalgen, De Torrentrekkers en De Zwiebels.

Om 23.45 uur was het tijd voor onze 2de set. Daar was onze concentratie minder en ging het niet helemaal zoals bedacht, maar vergeet niet dat we van ver gekomen zijn, en dit toch een hele prestatie is na bijna 2 jaar niet optreden. Knarren wat hebben we het goed gedaan, en er is nog best genoeg werk aan de winkel maar dat gaat ons zeker lukken. Als alles in één keer goed zou gaan zou ook saai zijn! Maandag gaan we er weer vol voor! 30 januari 2016 is ons volgende optreden, daar gaan we ook weer vol voor. Damzwabbers bedankt voor de leuke avond.

Wilfred Wassink

 

Klik hier voor de foto's


03-01-2016  

Zondag 3 januari was het weer tijd voor een feestje in “De Vrolijke Noot.”

Bij binnenkomst, even na tweeën, is het al een gezellige drukte. Iedereen wordt ontvangen met een heerlijk glas champagne terwijl de horecacommissie druk in de weer is met het voorbereiden van de hapjes. Al handenschuddend en zoenend word iedereen het beste gewenst voor 2016 en met de muziek van zangduo Los Zand zit de sfeer er vanaf het begin af aan goed in. Het is binnen onze vereniging een goed gebruik om de leden die het afgelopen jaar hun lidmaatschap hebben beëindigt nog eenmaal uit te nodigen voor de nieuwjaarsreceptie, leuk om weer eens bij te praten en iedereen weer een keer te zien.
Als rond de klok van 15.00 alle leden en genodigden aanwezig zijn is het aan onze voorzitter om de middag ‘officieel’ te openen. Na de gebruikelijke terugblik op afgelopen jaar en de vooruitblik op 2016 is er voor John van Ree (arrangeur, muzikaal instructeur van De Blaasknarren en muzikant van De Blaasbalgen) nog een leuke verassing. Het bestuur van Stompcity Music is van mening geweest John van Ree toe te voegen aan de ere galerij van onze vereniging en hem te benoemen tot erelid. John nogmaals gefeliciteerd, ere wie ere toekomt.

Na de speeches en verschillende felicitaties nam Los Zand de microfoon weer over en ging het feest weer door. Van mooie luisterliedjes tot Nederlandstalige meezingers, alles om een feest compleet te maken hebben deze mannen in huis. Grandioos! Om 17.00 uur was de middag weer voorbij en gaan we allemaal, voldaan naar huis. Dank je wel organisatie, dank je wel catering. Ben je niet geweest en wil je dit graag meemaken? Volgend jaar heb je weer een kans.

Michael van Vliet

 

Klik hier voor de foto's


Copyright © 2016 Feestkapel De Blaasknarren